Hugo de Clercq : FARO Architecten
Mare Media : Mare Media, redactionele communicatie en advies voor maatschappelijke organisaties
Arnoud Passenier : Lid Raad van Advies Stichting Tijd voor Eten, Ketenregisseur Fosfaatkringloop at Ministry of Infrastructure and the Environment. Voormalig bestuurslid en nu raad van aanbeveling van Tijd voor Eten.
Marcia Nieuwstraten : Olivier eet gezond!
Will Jansen : Bouillon Magazine
Marco van Zandwijk : Architect en grondlegger Scholenbouwwaaier Gezonde en goede scholen bieden fysieke ruimte voor gezond eetgedrag. Vanaf juni 2012 waarschijnlijk bestuurslid van de stichting Tijd voor Eten.
Introductie : Werkgelegenheid binnen de schoolrestaurants.
Doris Voss : Initiatiefnemer, van de stichting Tijd voor Eten. T/m oktober 2012 ook nog even bestuurslid van de stichting Tijd voor Eten.
Rinske van Noortwijk : Directeur GreenWish, ( zonder GreenWish was er geen Tijd voor Eten )
Sandra van Kampen : Adjunct-directeur Stichting Urgenda

Bilthoven, Nederland

Will Jansen

Bouillon Magazine

30-11-2011


Als uitgever, bedenker en hoofdredacteur van Bouillon Magazine, het leukste eetblad van ons land, sta ik voor 110% achter de initiatieven van Doris Voss, zoals die met Tijd voor Eten gerealiseerd zijn en nog gaan worden.

Ik ben het met haar eens dat Johan Cruyff met zijn inspirerende geestdrift om de Nederlandse jeugd weer aan het bewegen te krijgen, essentieel is voor de gezondheid van jong Nederland. Maar om te kunnen bewegen, moet de motor eerst van energie voorzien zijn, en dan niet door middel van die doodenge, mierzoete energiedrankjes als Red Bull en zogenaamde energiegevers als Mars. De overheid zou dat soort producten moeten verbieden. Dat mogen ze niet, vanwege de vrije markt. Maar overheden mogen wel nadrukkelijker gaan staan voor de gezondheid van de jonge Nederlanders en dus niet, zoals onder meer de gemeente Amsterdam, voor een gezond gewicht bij jongeren, zich volledig over te geven aan gezondheidsbedreiger Nestlé. Nestlé en andere grote voedselproducenten zoals Unilever zijn in principe niet geïnteresseerd in onze gezondheid, ze hebben in de eerste plaats verantwoording af te leggen aan hun aandeelhouders. Alles moet zo goedkoop mogelijk. Goedkoop en gezond staan in het geval van eten haaks op elkaar.
Een gezond gewicht bij jongeren nastreven kan met uitgebreide en heldere voorlichting en bijvoorbeeld via Tijd voor Eten.

Tijd voor Eten combineert in de kern een paar heel uitdagende elementen:

  1. Zorgen voor ten minste één super gezonde maaltijd per dag bij de schoolgaande jeugd.
  2. Werk voor minstens vijf personen (allochtonen, herintreders) wanneer die betrokken zijn bij de tussendemiddagmaaltijd voor tenminste 100 leerlingen van maakt niet uit welke school.
  3. Omzet voor toeleverende cateraars én hun leveranciers.
  4. Meer eetbesef bij de kinderen, wat ongetwijfeld op de lange termijn ook weer zijn vruchten gaat afwerpen.
  5. Niet te berekenen, maar wel te voorspellen, substantiële besparingen op de gezondheidszorg in de (nabije) toekomst.


Tijd voor Eten heeft al laten zien dat het kan, maar mét iets meer back up worden de uitdagingen makkelijker haalbaar en vanzelf ook groter.

Hoogste tijd voor alle overheden die zich inzetten voor een gezonde jeugd, om Tijd voor Eten serieus te nemen en massaal te omarmen.

Hoogste Tijd voor Eten

www.bouillonmagazine.nl

Artikel De Chocosaga (2007)

 

 

 Deze website is een initiatief van tijdvooreten.nl