Mare Media : Mare Media, redactionele communicatie en advies voor maatschappelijke organisaties
Introductie : Werkgelegenheid binnen de schoolrestaurants.
Marco van Zandwijk : Architect en grondlegger Scholenbouwwaaier Gezonde en goede scholen bieden fysieke ruimte voor gezond eetgedrag. Vanaf juni 2012 waarschijnlijk bestuurslid van de stichting Tijd voor Eten.
Hugo de Clercq : FARO Architecten
Rinske van Noortwijk : Directeur GreenWish, ( zonder GreenWish was er geen Tijd voor Eten )
Martin Fredriks : Dok Architecten BV, Directeur/Partner
John Hannema : Het Rijk van de Keizer
Geraldo Vallen : Oprichter van Join the pipe
Arnoud Passenier : Lid Raad van Advies Stichting Tijd voor Eten, Ketenregisseur Fosfaatkringloop at Ministry of Infrastructure and the Environment. Voormalig bestuurslid en nu raad van aanbeveling van Tijd voor Eten.
Jeroen Verbraeken : Vice-voorzitter Stichting Vis & Seizoen

Landelijk, Nederland

Lottie de Wit

Bestuurslid van de stichting Tijd voor Eten

03-02-2012


Nieuw Vennep, december 2011

Mijn naam is Lottie de Wit. Vanaf oktober 2010 ben ik werkzaam als sales representative binnen Balder Logistiek. Het was een aantal weken na mijn start bij Balder Logistiek dat Rik Balder een dik pak papieren op mijn bureau legde met de woorden : “Ik denk dat dit goed bij jou past ”.

Dat had hij goed ingeschat. In het daarop volgende weekend heb ik mij op de bank genesteld en de teksten doorgenomen. Wat een goed idee, hier wilde ik me wel in verdiepen. Na een aantal telefoongesprekken met Doris begon mijn interesse te groeien. Natuurlijk was er het belang voor Balder Logistiek, wij konden immers onze expertise inzetten mbt het vervoer van maaltijden vanuit een cateraar naar een school.

Er kwam echter een nog grotere persoonlijke interesse bij kijken. Gedurende een aantal jaren heb  ik mij als vrijwilliger ingezet voor de basisschool van onze dochters. Aangezien onze kinderen het geluk hebben naar een vrije school te gaan is er in de loop van de jaren binnen ons gezin al een duidelijk beeld ontstaan over goede, eerlijke voeding. Geen pakjes mee naar school, gewoon boterhammen en een stuk fruit. Binnen de muren van de vrije scholen werden al twijfels uitgesproken over al de kleur, geur, smaakstoffer en conserveermiddelen in al ons dagelijks voedsel. Eerst denk je, goh is dat zo belangrijk, heeft dat zoveel invloed? Later raak je ervan overtuigd dat het inderdaad overbodig is en onwenselijk, al die toevoegingen.

Doris is een dame met een missie. Zij heeft mij stukje bij beetje ingelicht over het traject dat al is afgelegd. De moeilijkheden en de kansen, de successen en de leermomenten. En ze kan volharden, dat blijkt uit de pilots die nu lopen en de nieuw initiatieven.

Sinds enige tijd maak ik deel uit het bestuur van de Stichting Tijd voor Eten. Natuurlijk gaat het om de bewust wording van ouders en kinderen als het gaat om goede, eenvoudige, voeding, rijk aan voedingsstoffen. Het plezier van samen eten, het ontdekken van nieuwe smaken.

Waar het echter ook om gaat is de ontmoeting tussen producent, kok en eindgebruiker. Het opleiden van vrouwen met minder kansen op de arbeidsmarkt. Het realiseren van een lokale samenwerkingsverbanden  tussen al die verschillende partijen.

Dat alles is iets waar ik mij graag voor inzet. Deze website is een initiatief van tijdvooreten.nl