Mare Media : Mare Media, redactionele communicatie en advies voor maatschappelijke organisaties
Lottie de Wit : Bestuurslid van de stichting Tijd voor Eten
Peter Heijnsdijk : Directeur, eigenaar en mede-oprichter van CREAPOLIS
Rinske van Noortwijk : Directeur GreenWish, ( zonder GreenWish was er geen Tijd voor Eten )
Introductie : Werkgelegenheid binnen de schoolrestaurants.
Jeroen Verbraeken : Vice-voorzitter Stichting Vis & Seizoen
Geraldo Vallen : Oprichter van Join the pipe
Arnoud Passenier : Lid Raad van Advies Stichting Tijd voor Eten, Ketenregisseur Fosfaatkringloop at Ministry of Infrastructure and the Environment. Voormalig bestuurslid en nu raad van aanbeveling van Tijd voor Eten.
Sandra van Kampen : Adjunct-directeur Stichting Urgenda
Martin Fredriks : Dok Architecten BV, Directeur/Partner

Amsterdam, Nederland

Jeroen Verbraeken

Vice-voorzitter Stichting Vis & Seizoen

05-03-2012


Mijn naam is Jeroen Verbraeken en ik heb Doris ontmoet tijdens de kick-off van Voedsel verbindt Amsterdam, georganiseerd door de Rabobank Amsterdam. Het enthousiasme, de gedrevenheid en vooral de concrete actie van Doris sprak me aan. Geen commissies, beleidsplannen, maar gewoon doen. Waardoor een in eerste instantie kleinschalig initiatief kan uitgroeien tot meer kleinschalige initiatieven en daarmee uiteindelijk groot(s) wordt. Dat sprak mij bijzonder aan.

Zelf ben ik geen professional in de voedselwereld , maar kan wel ontzettend genieten van lekker eten en een goed glas wijn. Het vinden van de balans in een betaalbare, duurzaam verantwoorde en smakelijke maaltijd vind ik bijzonder interessant. Naast privé als hobbykok ben ik hiermee ook zakelijk actief als conceptontwikkelaar van het Partner Programma van Stichting Vis&Seizoen. Dit programma stimuleert en faciliteert horeca en retail tot afname  van duurzaam gevangen vis in het juiste seizoen, zonder afbreuk te doen aan smaak, kwaliteit en marge. Met een 100% duurzaam verantwoord assortiment (onder het label Vis&Seizoen) als basis biedt het programma ondersteuning bij het succesvol exploiteren van duurzaam verantwoorde visgerechten in het juiste seizoen.

Kritische succesfactor hierin is uiteraard de belangstelling en waardering van de gast voor de duurzaam verantwoorde menukaart. En daar is nog heel wat werk te verzetten. Maar door samenwerking en krachtenbundeling van diverse partijen kunnen we de consument bereiken en de bewustwording vergroten. Het is een belangrijke, maar ook leuke beweging die we op gang proberen te brengen: Maak tijd voor betaalbaar, smakelijk en verantwoord eten.  Daar wil ik graag aan bijdragen, wie niet!

www.visenseizoen.nlDeze website is een initiatief van tijdvooreten.nl