John Hannema : Het Rijk van de Keizer
Introductie : Werkgelegenheid binnen de schoolrestaurants.
Rinske van Noortwijk : Directeur GreenWish, ( zonder GreenWish was er geen Tijd voor Eten )
Lottie de Wit : Bestuurslid van de stichting Tijd voor Eten
Peter Heijnsdijk : Directeur, eigenaar en mede-oprichter van CREAPOLIS
Arnoud Passenier : Lid Raad van Advies Stichting Tijd voor Eten, Ketenregisseur Fosfaatkringloop at Ministry of Infrastructure and the Environment. Voormalig bestuurslid en nu raad van aanbeveling van Tijd voor Eten.
Geraldo Vallen : Oprichter van Join the pipe
Hugo de Clercq : FARO Architecten
Sandra van Kampen : Adjunct-directeur Stichting Urgenda
Marco van Zandwijk : Architect en grondlegger Scholenbouwwaaier Gezonde en goede scholen bieden fysieke ruimte voor gezond eetgedrag. Vanaf juni 2012 waarschijnlijk bestuurslid van de stichting Tijd voor Eten.

Landelijk, Nederland

Geraldo Vallen

Oprichter van Join the pipe

17-02-2012


 

Tijd voor Water op scholen
 
Mijn naam is Geraldo Vallen en ik reageerde op een stukje dat Doris schreef in het Parool. Ze had een mooi pleidooi over een gezonde lunch op school maar ik miste iets over drinken. Zeker als het gaat over de jeugd zijn frisdranken de grote vetcellenvullers. De bronwater sector speelt hier handig op in maar er bestaat ook nog zoiets als kraanwater.
 
20 jaar gelden wisten we niet beter, maar tegenwoordig denkt met dat het drinkwater alleen nog uit de super markt komt. Er valt veel te besparen als men kraanwater op de agenda weet te zetten. Niet alleen is het bijna gratis uit de kraan, het bevat geen calorieen en wordt het door de waterleidingen in Nederland nog duurzaam geproduceerd ook. Je vraagt je af waarom we met het drinken ervan ooit zijn gestopt.
 
Met de opbrengst uit de verkoop van onze duurzame kraanwater bidons en kraanwater tappunten financieren wij water projecten in de derde wereld. Alle reden dus voor Doris en mij om samen werk te maken om op school met een goed plan te komen zwaarlijvigheid tegen te gaan. Het is de hoogste tijd om gezond verstand te gebruiken en bij het oplossen van deze problemen. Tijd voor eten tijd voor drinken. Liefst kraanwater.
 

http://www.jointhepipe.org/

 Deze website is een initiatief van tijdvooreten.nl