Rinske van Noortwijk : Directeur GreenWish, ( zonder GreenWish was er geen Tijd voor Eten )
Mare Media : Mare Media, redactionele communicatie en advies voor maatschappelijke organisaties
John Hannema : Het Rijk van de Keizer
Geraldo Vallen : Oprichter van Join the pipe
Sandra van Kampen : Adjunct-directeur Stichting Urgenda
Arnoud Passenier : Lid Raad van Advies Stichting Tijd voor Eten, Ketenregisseur Fosfaatkringloop at Ministry of Infrastructure and the Environment. Voormalig bestuurslid en nu raad van aanbeveling van Tijd voor Eten.
Peter Heijnsdijk : Directeur, eigenaar en mede-oprichter van CREAPOLIS
Martin Fredriks : Dok Architecten BV, Directeur/Partner
Lottie de Wit : Bestuurslid van de stichting Tijd voor Eten
Introductie : Werkgelegenheid binnen de schoolrestaurants.

Amsterdam, Nederland

Sandra van Kampen

Adjunct-directeur Stichting Urgenda

04-11-2011


Recent heb ik kennis gemaakt met Doris Voss, die het programma ‘Tijd voor Eten’ op poten heeft gezet en succesvol heeft geïmplementeerd op een aantal lagere scholen. Het is haar ambitie om binnen een aantal jaren op 120 scholen in Nederland te zorgen voor gezonde lunches voor de schoolgaande jeugd. Urgenda zal haar in dit streven ondersteunen. Het is, voor de transitie naar een gezond en duurzaam voedselsysteem, van het allergrootste belang dat kinderen in de jaren dat ze nog beïnvloedbaar zijn, kennis maken met smakelijk, gezond en duurzaam voedsel. De manier waarop Tijd voor Eten dit aanpakt, is sympathiek en laagdrempelig. Bovendien snijdt het mes aan meerdere kanten: ROC’s worden bij het project betrokken, lokale ondernemers kunnen ervan profiteren en werklozen vinden er een nieuwe kans. Bovendien is het project erop gericht om op allerlei plekken in Nederland zelfstandige units te laten ontstaan, waardoor de lokale worteling gegarandeerd is.

Ik heb Doris leren kennen als een voortvarende vrouw met een grote drive, die van aanpakken weet. Ik beveel haar en haar Stichting ‘Tijd voor Eten’ dan ook van harte bij u aan.

 

Met vriendelijke groet,

 

Sandra van Kampen
Adjunct-directeur Stichting UrgendaDeze website is een initiatief van tijdvooreten.nl