John Hannema : Het Rijk van de Keizer
Will Jansen : Bouillon Magazine
Peter Heijnsdijk : Directeur, eigenaar en mede-oprichter van CREAPOLIS
Lottie de Wit : Bestuurslid van de stichting Tijd voor Eten
Arnoud Passenier : Lid Raad van Advies Stichting Tijd voor Eten, Ketenregisseur Fosfaatkringloop at Ministry of Infrastructure and the Environment. Voormalig bestuurslid en nu raad van aanbeveling van Tijd voor Eten.
Hugo de Clercq : FARO Architecten
Jeroen Verbraeken : Vice-voorzitter Stichting Vis & Seizoen
Mare Media : Mare Media, redactionele communicatie en advies voor maatschappelijke organisaties
Marcia Nieuwstraten : Olivier eet gezond!
Martin Fredriks : Dok Architecten BV, Directeur/Partner

Utrecht, Landelijk

Rinske van Noortwijk

Directeur GreenWish, ( zonder GreenWish was er geen Tijd voor Eten )

03-02-2012


Tijd voor Eten van Doris Voss is het soort initiatieven waarvoor GreenWish is opgericht in 2003. Wij zagen mensen zoals Doris Voss, met prachtige initiatieven, die het zwaar hadden om hun initiatief van de grond te krijgen. En dat is eigenlijk raar! We zouden hen met open armen moeten ontvangen, want met hun creativiteit en gedrevenheid, kleuren ze de wereld! Verandering komt niet van de gevestigde instituties, maar van bevlogen mensen, individuen die het lef hebben om het zelf - anders - te gaan doen. Met de nadruk op doen!

 
We hebben Doris geadviseerd bij het maken van een gedegen projectplan voor haar eerste project in Amsterdam Oud-Zuid. Na een geslaagde proef kwam ze bij ons terug. Een proefproject opzetten is één ding, maar een project verankeren in de samenleving is een tweede. Hiervoor moeten organisaties die belang hebben bij het initiatief, samenwerking willen aangaan. Niet vrijblijvend, maar structureel. Dit vraagt van hen meestal offers. Soms financieel, of omdat je niet zo kan scoren, of omdat je een activiteit moet loslaten, etc.. Dat is niet gemakkelijk.
 
Doris Voss heeft van Tijd voor Eten een professioneel goed uitgebalanceerd concept gemaakt, dat landelijk kan worden opgeschaald. Een sociale onderneming, in een omgeving die nog niet helemaal marktrijp is. Doris Voss heeft laten zien dat ze de visie en het doorzettingsvermogen heeft om de landelijke opschaling te kunnen garanderen. Ze verdient het vertrouwen van betrokken partijen.
 
Laten we Tijd voor Eten als experiment zien, hoe we sociaal ondernemers meer ruimte kunnen geven. GreenWish wil haar daar graag bij blijven adviseren!


Deze website is een initiatief van tijdvooreten.nl