Was het lekker? Nog tips of wensen? 


Uw naam *
E-mailadres
Uw bericht *
Frits op ten Berg 09-12-2011
Ik denk dat goed eten op school van onschatbare waarde is voor een aantal hele belangrijke dingen. De gezondheid van de kinderen, plezier in het leren, de toekomst van een bewuste omgang met eten, de ontwikkeling van hoogwaardige en duurzame voedselketens, etc. Dus wat mij betreft is bijna geen prijs te hoog.

Hanke Geertsema en Jan-Frederik Ceulen 09-12-2011
Zoals je weet ondersteunen wij jouw werk "tijd voor eten" al jaren. Wij zouden als ouders van kinderen op de Nicolaas Maesschool in Amsterdam het zeer fijn vinden als onze kinderen een warme, biologisch verantwoorde en dus gezonde lunch kregen voorgeschoteld op school. Niet alleen omdat dit het klimaat in de school, rustig eten tussen de middag goed zou doen, maar zeker ook de gezondheid/energie en dus het leervermogen van onze kinderen. Wij willen daar met liefde tussen de 3 en 4 euro per keer voor betalen. Met veel groeten Hanke Geertsema en Jan-frederik Ceulen

Cara Crisler 09-12-2011
Ik vind persoonlijk dat de scholen ontzettend weinig van ouders vragen. Ik kom uit de V.S. waar het natuurlijk heel anders is, en op het gebied van gezond eten is er een berg werk om te doen. Maar toch worden ouders heel goed bijgetrokken, vooral met fondsenwerving over allerlei onderwerpen. Ouders geven regelmatig geld voor b.v. leuke uitjes, voorzieningen, feestjes. Ik ben er erg mee eens dat voor twee-verdienende ouders die gezonde kinderen willen opvoeden, scholen spelen een zeer belangrijke rol. Het lijkt mijn een aangenomen verantwoordelijkheid dat ze een gezonde leefmilieu aan elke kind bieden. In plaats van TSO overblijfjuffrouwen betalen, zou ik graag 6 euros per dag betalen voor een gezonde maaltijd per mijn twee kinderen. Dit hoeft geen uur een 15 minuten te duren (wat zij nu hebben: 20 minuten eigen boterhammen eten, en de rest speeltijd). Maar er moet wel een kantine een eetplaats komen te staan! Succes Doris! Groetjes, Cara

Catharina Verveer 09-12-2011
Ik heb twee kleinkinderen, een kleinzoon van 2 jaar, die 2 dagen per week de crėche bezoekt en een kleindochter van 4 jaar, die op de basisschool zit en elke dag van haar ouders als lunch een trommeltje met brood meekrijgt. Af en toe klagen de ouders over het volgende; het brood wordt niet of maar voor een klein deel opgegeten. M.i. komt dit door het feit, dat het trommeltje niet koel wordt bewaard en de inhoud daarom niet lekker genoeg is. Ook wordt er door de juf niet op toegezien, dat het eten wordt opgegeten. Daarnaast vind ik, dat de kinderen zolang op school verblijven, dat een goede warme lunch tussen de middag eigenlijk een must zou moeten zijn. Daarbij is ook extra begeleiding bij de lunch nodig om er voor te zorgen, dat de kinderen voldoende eten. Voor een lekkere lunch en een goed gevoed kind hebben de ouders zeker geld over. a. je spaart geld uit voor het zelf gemaakte eten. b. je bent verzekerd van een goed gevoed kind. Dat geeft rust. Dat is heel veel waard en moet ook worden uitgedrukt in geld.

Ariane 05-12-2011
Beste Doris, Wij hebben op onze school wel de mogelijkheid tot overblijven maar deze voorziet alleen maar in melk en soms ook karnemelk. verder moeten kinderen zelf brood en/of andere zaken meenemen. ik zou er groot voorstander van zijn als kinderen een lunch kunnen krijgen die gezond is, waarbij alle kinderen hetzelfde eten en waar ze ook nog eens gezellig met elkaar aan tafel zitten. Ik begrijp het indien daarvoor een kleine bijdrage van ouders voor nodig is. groet, Ariane

Anke 05-12-2011
Als moeder een overblijfkracht kan ik zeggen dat ik zeker bereid zou zijn om meer voor de TSO te betalen dan wat ik nu betaal (€ 2,20 per kind per keer). Als mijn kind op school eten krijgt, bespaar ik natuurlijk ook brood en beleg en (pakjes) drinken dat ik normaal gesproken meegeef. Dat bedrag (ca. 50 ct. per kind per dag?) betaal ik zonder moeite meer. Daarnaast zou ik ca. 1 euro per kind per dag extra over hebben omdat mijn kind dan elke dag gegarandeerd goed eet tussen de middag. In totaal zou het dus € 3,70 per kind per dag mogen worden (of zeg tussen de € 3,50 en de € 4,00. Wat het eventueel meer kost zou m.i. door de school betaald moeten worden of door de kinderopvangorganisatie. Daarbij wil ik aangeven dat het schoolgeld naar mijn idee ook zeker op de school waar mijn kinderen zitten (Bloemendaal) makkelijk verdubbeld of verdriedubbeld zou kunnen worden. Iedereen kan bedenken dat je voor € 55 per kind per jaar niet al te veel kunt verwachten. Zeker als het bedrag niet in 1x betaald hoeft te worden (maar bijv. in drie of vier termijnen, of maandelijks) zou tussen de € 100 en € 200 per kind per jaar heel acceptabel zijn. Mits daar goede dingen tegenover staan. Zoals onder andere gezonde voeding.

Petina 30-11-2011
Vandaag Tijd voor Eten op de Zuiderpolder in Haarlem.Pasta penne met een huisgemaakte tomatensaus en geroosterde groenten geserveerd aan de kinderen van de bovenbouw. De pasta mochten zij extra versieren met heerlijke tomaatjes, worteltjes, verse basilicum en Parmezaanse kaas.Daarbij nog een breekbroodje met olijfolie of echte boter.En als toetje een appeltje uit de hand. Het was zo leuk om te zien hoe de kinderen reageerden. Hun TSO lokaal was even een echt restaurant met bediening en ja .....een warme lunch. Ze namen de tijd en hebben echt van alles geproefd. Sommigen namen zelfs voor een tweede keer. Tijd voor Eten, het was heerlijk te zien hoe de meeste kinderen zaten te smikkelen en gezellig met elkaar zaten te kletsen. Net zoals in een echt restaurant!

Lucie 16-11-2011
Gisteren met kinderen en teamleden genoten van een goede en lekkere lunch.Wat een prima verzorging! Het zou fantastisch zijn als we hier een structureel aanbod van kunnen maken!

Minouk 07-11-2011
Vorige week de eerste ervaring met Tijd voor eten in Haarlem op de Hannie Schaft school. Goede sfeer, (h)eerlijk eten en bijzonder om te zien dat de meest lastige eters zaten te genieten van de pompoen soep! Leuke samenwerking Doris! Tot ziens bij tijd voor eten!

Dodo 06-10-2011
Beste mevrouw Bijsterveldt, Mens sana in corpore sano: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Yvonne 05-10-2011
Onze kinderen zijn onze toekomst. Om te kunnen presteren hebben ze goed en gezond voedsel nodig. Niet voordat ze naar bed gaan, maar overdag! Prachtig initiatief!!!

Anke 08-09-2011
Laat Nederland een voorbeeld nemen aan de meeste Europese landen en niet meer blijven hangen aan het idee, dat een gezin tussen de middag aan tafel moet zitten. Het verbaast me, dat in een 'modern' land als Nederland niemand de aaneengesloten schooldag op de agenda heeft staan. De lunch op t Koggeschip is super!

Soesje 08-09-2011
Voor mij is het ongelooflijk dat er nog steeds geklungeld wordt over de TSO.Als de overheid wil dat veel ouders beiden gaan werken, maak het dan normaal dat een kind tijdens de schooldag met zijn klas eet - maar dan wel professioneel geregeld, lekker en gezond. In vrijwel heel Europa is er sprake van een aaneengesloten schooldag bijvoorbeeld van 8.15 tot 14.15. Het is een doorlopende schooldag, waarbij men tussendoor gezamenlijk eet. Ouders, die niet werken, hoeven dan ook niet snel op en neer te racen. Het is voor iedereen rustiger.

Youssra 16-04-2011
Dat het eten lekker is en Het blijft en gezond

Youssra 16-04-2011
Dat het eten lekker is en blijft en gezond

celina 11-02-2011
het was heel! lekker celina5b

Suzan Baldinger 02-02-2011
Gisteren was de eerste dag dat we weer open gingen. Wat was ik trots! Kinderen die gezellig aan mooi gedekte tafels in groepjes van 8 in alle rust lekker aan het eten zijn. Dit is hoe een pauze eruit MOET zien. Personele ingrediënten: een opgeleide begeleider aan elke tafel,een keukenchef en hulp van enthousiaste en lieve vrijwilligers! Dit gun ik al mijn kinderen elke dag!

Isabel Baldinger 02-02-2011
Ik wou dat het kinderrestaurant elke dag was! Omdat het zo lekker en zelfgemaakt eten is en je zit met al je vrienden en vriendinnen. Het is veel leuker dan in de klas.

Cook&Co 31-01-2011
Kijk ook eens op http://www.cookandco.nl

Arianne 25-01-2011
The best things in life are the simple things.