Was het lekker? Nog tips of wensen? 


Uw naam *
E-mailadres
Uw bericht *
dunja 14-11-2010
Tijd voor gezond eten op scholen! Overgewicht is wereldwijd een explosief groeiend probleem. Van de jeugdigen (4-15 jaar) heeft op dit moment bij de jongens 13,5% overgewicht en bij de meisjes 16,7%. Het percentage ernstig overgewicht ligt op 3%. Bij de volwassenen mannen heeft 57% overgewicht en bij de volwassen vrouwen ligt dat percentage op 42%. Ernstig overgewicht (BMI>30) komt voor bij 12% van de volwassenen. Overgewicht is primair een zaak van het individu. Op individueel niveau is het ontstaan van overgewicht terug te brengen op een verstoorde energiebalans tussen energie-inname (via voeding) en energiegebruik (bewegen). Maar, overgewicht is ook een maatschappelijk probleem. In de praktijk blijkt het voor het individu niet eenvoudig te realiseren deze energiebalans in evenwicht te krijgen. Het individu staat namelijk bloot aan een veelheid van invloeden, veroorzaakt door een veelheid aan factoren. Die factoren zijn volledig verweven met de manier waarop onze moderne maatschappij is ingericht en functioneert en haar invloed op elk individu weer anders uitoefent. Overgewicht is dus naar oorzaak ook een maatschappelijk probleem

Dunja 14-11-2010
De oorzaken van het huidige dikmakende voedingspatroon - teveel vet, teveel suiker, teveel vleeseiwitten, te weinig groente en fruit.

emma Voss 27-10-2010
ik vind dat mij moeder het allemaal heel goed doet ! :) x emma

astrid van den brink 16-09-2010
Als 'vliegende keep'op 't Koggeschip heb ik de mazzel dat ik iedere dag een andere klas heb...en dus vaak mag mee eten! De soepen tijdens de beweegweek waren uitzonderlijk lekker en gezond. Jammie!!!

dounia 16-09-2010
ik vond de champignon soep heel lekker.

khalid 16-09-2010
Ik vond de champignon soep heel erg lekker.

Bea Michilsen 17-06-2010
Ik ben baliemedewerkster op 't Koggeschip.Samen met twee andere collega's is het leuk vanaf de balie te kunnen zien hoe de kinderen de maaltijd nuttigen.Het ziet er allemaal heel smakelijk en gezellig uit.Het is ook een leuke ervaring om mee te mogen lunchen.Persoonlijk vind ik het een mooi project en hoop dat in de toekomst meerdere scholen hier aan deel gaan nemen.

Doris 23-05-2010
Als we willen dat ouders kunnen werken, kinderen gezond kunnen opgroeien, moeten we voor goede voorzieningen op scholen zorgen en dat ook voor de TSO / de lunch op scholen!

Groep 6b - Basisschool `t Koggeschip 21-05-2010
Wij hebben gister heerlijk gegeten in ons kinderrestaurant! Als voorgerecht kregen wij een groene salade met gedroogde tomaten. Ook zat er een lekker broodje bij! De tweede gang was een "Risotto con Funghi" oftewel een risotto met paddenstoelen en als dessert kregen wij een "Hangop" met vers fruit en een bolletje huisgemaakte kersen/frambozen ijs! Iedereen heeft genoten van al dit lekkers, heel erg bedankt!! Groetjes, Groep 6b van Basisschool `t Koggeschip - Amsterdam

karin echtermeyer 28-04-2010
ik mocht 2 keer een dagje helpen .ik vond het geweldig om dit mee te maken ,en te zien hoe blij de kinderen aan tafel zaten,toen ik de soepborden op ging halen,vroeg ik aan een jongetje was het lekker toen zei hij jaaaa elke hap smaakt als de hemel dit vond ik zo mooi dat ik dit even wilde laten weten hoe belangrijk dit voor kinderen is groetkes karin.

Rob Alberts 22-03-2010
Binnenkort plaats ik op mijn log ( robalberts.punt.nl ) een bijdrage over tijdvooreten. Ik doe dit onder de titel Wat doe jij voor de stad, Doris Voss.

t koggeschip 17-03-2010
het was lekker

hied 08-03-2010
het was erg lekker mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Lieke Veld 04-11-2009
Hallo, Waar kan ik zien waar Tijd voor eten de eerstevolgende keer in actie komt? Ik wil er graag iets over schrijven op onze weblog www.projecthoop.nl! Alvast bedankt Groet van Lieke

soraya 28-10-2009
hey ik vond alles heel erg vies vorige jaar was het heerlijk maar deze jaar was hetheel erg smerig dus jakislllllmmm gggggggggggggggg

dewey 27-10-2009
ik vond het heeeerlijk dat wil ik wel elkedag etenals dat kon

Martin Dales leerkracht gr 6 de kleine reus 26-10-2009
Maandag 12 oktober waren we uitgenodigd om te komen eten in het ouderencentrum naast onze school.Toen we arriveerden waren de tafels al mooi gedekt en na een korte uitleg over het eten konden we aanvallen: de kok had een heerlijke erwtensoep voor ons gemaakt. Een groot en smakelijk succes! Een prima idee om te kinderen op deze manier even stil te laten staan bij het belang van lekker en gezond eten.

Dekker 16-10-2009
De overblijf op basisscholen is overal anders geregeld. Soms is de pauze tussen de middag drie kwartier, tot vijf kwartier. Het is gratis, of kost soms wel vier euro per kind. Nergens is vastgelegd waaraan de overblijf moet voldoen. Meestal zijn het vrijwilligers die een zakcentje verdienen, terwijl de leerkrachten pauze houden. Een onduidelijke situatie. Scholen zullen een gedaantewisseling moeten ondergaan, om te voldoen aan de behoeftes die moderne ouders hebben. Scholen vinden dat hun primaire taak is kinderen iets te leren, de verzorging gebeurt thuis. Er is een omslag in het denken nodig, wil het met de overblijf ooit wat worden. Alle scholen moeten ’brede scholen’ en leren beter met hun partners samen te werken. Op de pabo zouden niet alleen docenten, maar ook klassenassistenten en vrijetijdspedagogen moeten worden opgeleid. Niet alleen op hbo-niveau, ook op mbo-niveau kunnen mensen aan de slag in de scholen, bijvoorbeeld als kok of als diëtist.” „Uit onderzoek blijkt dat kinderen het beste gebaat zijn met een rustige start, een piek van hard werken later op de ochtend, dan een lange pauze tussen twaalf en twee, met sport en creativiteit, gevolgd door een leerpiek in de namiddag. Ze zijn gebaat bij een afwisseling van ontspanning en inspanning.” Als we willen dat ouders kunnen werken, kinderen gezond kunnen opgroeien, moeten we voor goede voorzieningen op scholen zorgen - Tijd om uit te rusten, Tijd om ( gezonde en lekker ) te eten hoort bij een goede Tussenschoolse opvang.

Marit 15-10-2009
Ik vond het erg lekker,mijn complimenten aan de kok. het word goed voorbereid en het was erg leuk!

Otto 15-10-2009
ik vond de tomatensoep erg lekker en ik vond het erg leuk